Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την προκλητική καταδίκη του Ηλία Μανουσαρίδη

Ένοχη είναι η αντεργατική-αντιλαϊκή
πολιτική τής κυβέρνησης
Την Τρίτη 20 Φλεβάρη το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Ηλία Μανουσαρίδη με την ποινή πέντε μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή, μετά από μήνυση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μπουτάρη, με την κατηγορία της «διατάραξη οικιακής ειρήνης»!
Ο Ηλίας Μανουσαρίδης ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΔΑΣ, στο επίμαχο διάστημα του Οκτώβρη του 2011 των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα που είχε αναγγείλει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε παρέμβαση στη σύσκεψη δημάρχων που κάλεσε ο Μπουτάρης στις 18 Οκτώβρη με στόχο να συγκροτήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό από συνεργεία εργολάβων ώστε να χτυπήσει την απεργία και να επισημοποιήσει την είσοδο των ιδιωτών στην καθαριότητα. Η δήθεν «διατάραξη οικιακής ειρήνης» ήταν η άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος και η υλοποίηση της απόφασης του Συλλόγου από τους απεργούς και τον πρόεδρο του Συλλόγου.
Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου, με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο τους ισχυρισμούς του Μπουτάρη, είναι μια απόφαση στην κατεύθυνση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, στην κατεύθυνση της κατάργησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που ετοιμάζεται στο νέο πακέτο μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η δικαστική εξουσία, σε ρόλο κατασταλτικού μηχανισμού, στην υπηρεσία μιας αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής τής κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ στους ξένους και ντόπιους αφέντες της και θέλει τους εργαζόμενους αφοπλισμένους από το μοναδικό όπλο τους που είναι η συλλογικότητα. Εκατοντάδες οι αποφάσεις για απεργίες που κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές, δεκάδες οι καταδίκες συνδικαλιστών και όσων αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει την απόφαση καταδίκης του Ηλία Μανουσαρίδη και απαιτεί την αθώωσή του στη διαδικασία έφεσης.

Παρασκευή 24-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: