Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Μαζικά, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επιδρομής!

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού και εργαζομένων που συμμετείχαν στη γενική απεργία στις 4 του Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που έδωσαν τη μάχη της απεργίας στους χώρους δουλειάς τους ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απεργία της 4ης Φλεβάρη έστειλε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους ξένους πάτρωνές της ότι ο λαός μας δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και να βλέπει τα δικαιώματά του να ισοπεδώνονται.

Μέσα στο κλίμα γενικευμένης επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού που έχουν επιβάλει οι ξένοι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, και που προωθεί η κυβέρνηση (με την αντιπολίτευση από κοντά), ο λαός και η εργατική τάξη έδωσαν μια σημαντική πρώτη μάχη. Μια μάχη που δόθηκε και κόντρα στο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που θέλησε να επιβάλει η κυβέρνηση στη διαδήλωση της Αθήνας.
Το ζητούμενο, όμως, για την εργατική τάξη και το λαό παραμένει. Να υπερασπιστεί σταθερά και αποφασιστικά το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση και να ανατρέψει τη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή. Για να γίνει, όμως, αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τους φίλους τους και τους εχθρούς τους. Να  στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κυβέρνηση κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό. Να πάρουν την υπόθεση αυτού του αγώνα στα δικά τους χέρια. Να μην αφήσουν τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες να ακυρώσουν -για μια ακόμη φορά- τις αγωνιστικές διαθέσεις που εκδηλώθηκαν μαζικά στο δρόμο. Να προετοιμάσουν την κλιμάκωση αυτού του αγώνα μέχρι την οριστική ανατροπή της νέας αντιασφαλιστικής επιδρομής.
Η Ταξική Πορεία, όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μπορέσει αυτήαπεργία να είναι επιτυχημένη. Με παρεμβάσεις σε δεκάδες χώρους εργασίας, συζητήσεις, συγκεντρώσεις και προπαγάνδιση σε μαζικούς χώρους. Το μαζικά απεργιακά της μπλοκ έδειξαν ότι αυτή η προσπάθεια είχε αποτελέσματα και σε αυτό το κλίμα θα συνεχίσει. Γιατί η μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων συνεχίζεται!
- Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!
- Κάτω το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα!
- Μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης!

Ταξική Πορεία


Δεν υπάρχουν σχόλια: