Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Επείγοντα επί πληρωμή χειρουργεία στο ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Άλλη μια ασθενής που θα έπρεπε να χειρουργηθεί κανονικά το πρωί και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναγκάστηκε να υποκύψει και να ζητήσει μόνη της να χειρουργηθεί το απόγευμα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο γιατρός της είπε ότι «κανονικά πρέπει να σε βάλω σε πρωινό χειρουργείο επειδή όμως το πρώτο κενό που έχω είναι στις 17 Μαΐου κι επειδή φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι ως τότε υπάρχει και η λύση του απογευματινού χειρουργείου». Σύμφωνα λοιπόν με τον θεράποντα γιατρό, το περιστατικό δεν ήταν τόσο επείγον για να μπει στα επείγοντα, αλλά ούτε και τόσο τακτικό που να μπορεί να περιμένει 17 μέρες. Ακριβώς δηλαδή αυτό που πρέπει για τα επί πληρωμή χειρουργεία... Το γεγονός ότι ο κωδικός με τον οποίο έκανε εισαγωγή δεν συνάδει με τα περιστατικά που πρέπει να χειρουργούνται στα απογευματινά δεν απασχόλησε την επιτροπή χειρουργείων του νοσοκομείου, ο πρόεδρος της οποίας δήλωσε ότι λόγω πολλών υποχρεώσεων σχεδόν δεν λειτουργεί, οπότε δεν είχε ιδέα για το περιστατικό. Μετά από ενημέρωσή του από κάποιους εργαζόμενους του νοσοκομείου και εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ που ζήτησαν να χειρουργηθεί η άρρωστη χωρίς να πληρώσει, επικοινώνησε με τον θεράποντα γιατρό που τον διαβεβαίωσε ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει... κι αυτός φυσικά τον πίστεψε. Πριν είδαμε την αναπληρώτρια διοικητρια, η οποία μας βεβαίωσε επίσης ότι την ευθύνη για τα χειρουργεία την έχει η επιτροπή, η οποία κάνει το καθήκον της. Αυτή δήλωσε αναρμόδια. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ενημερώσει τον διοικητή.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός επείγοντος στην ουσία του περιστατικού, που προωθείται προς τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία... με το αζημίωτο.

Για άλλη μια φορά καταλαβαίνουμε σε τι επίπεδα θα απογειωθεί η πρακτική του να βάζει ο ασθενής το χέρι στην τσέπη, ακόμα κι αν βρίσκεται στην ώρα της μεγαλύτερης ανάγκης.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η κατάσταση στο εξής, αν δεν πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας και δεν παλέψουμε μαζικά κι οργανωμένα, θα γίνεται όλο και χειρότερη. 

Οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμοστούν. Δεν μένουν στα χαρτιά, μόνο ανατρέπονται.

  • Όχι στα απόγευμα επί πληρωμή χειρουργεία!
  • Ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη σε όλο το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: