Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ»


Καταγγέλλουμε την τρομοκράτηση σε βάρος εργαζόμενου στον επισιτισμό, αλλά και την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, που έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας-Τριανδρίας.

Όταν εργαζόμενος που θέλει να εργαστεί στον επισιτισμό πήγε στο εν λόγω τμήμα για να εκδώσει άδεια, του έδωσαν να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν τον βαραίνουν μια σειρά εγκλήματα. Αφού ο εργαζόμενος υπέγραψε, του αρνήθηκαν την έκδοση άδειας, πατώντας πάνω σε σύλληψή του που είχε συμβεί στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2021, και συγκεκριμένα κατά τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Στη συνέχεια τον τρομοκράτησαν περαιτέρω, λέγοντάς του ότι «αφού το υπέγραψες, ενώ εκκρεμεί δίκη με μία σειρά κατηγοριών, θα μπορούσα να σε τυλίξω σε μία κόλλα χαρτί, θα μπορούσαμε να σε πάμε αυτόφωρο, κρατητήριο για ψευδή δήλωση» καθώς και «αυτό τιμωρείται μέχρι και με δέκα χρόνια φυλάκισης».

Εκτός από το ότι η δήλωση που του έδωσαν αφορά την πρόσληψη ως security(!), κάτι που δείχνει τη μεθόδευση εναντίον του, το «επιχείρημα» της αστυνομίας είναι έωλο και νομικά, αφού υπάρχει εμπόδιο στην έκδοση άδειας μόνο σε περίπτωση τελεσίδικης απόφασης, κάτι που εδώ δεν ισχύει, αφού η δίκη ακόμη εκκρεμεί. Χώρια το πόσο συχνά τέτοιες συλλήψεις βασίζονται στην τρομοκρατία και σε σαθρό κατηγορητήριο.

Η πολιτική ουσία όμως είναι ότι το σύστημα επιτίθεται άγρια στον εργαζόμενο λαό, τον τρομοκρατεί, εντείνει την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, όπως με τη θέσπιση 16ωρης εργασίας, με τη σύνταξη στα 74 κ.λπ. Σε αυτό το πλαίσιο ακριβώς επιδιώκει να ζητήσει και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων από τους λαϊκούς αγωνιστές που θέλουν να εργαστούν, ανασύροντας πρακτικές από τις σκοτεινότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Απέναντι σε αυτή την τρομοκρατία, απέναντι στη φασιστικοποίηση και τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πολλές επιλογές. Μέσα από τα σωματεία τους και μέσα από τους μαζικούς αγώνες υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και παλεύουν ενάντια στη φασιστικοποίηση. Αυτός είναι ο τρόπος που έχουν στα χέρια τους.

Όχι στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Όχι στα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

Αγώνας για πλήρη και σταθερή δουλειά για ΟΛΟΥΣ, με δικαιώματα.

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες του Φλεβάρη του '21 στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.


Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: