Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ευαγγελισμός: συγκέντρωση ενάντια στην τρομοκρατία της διοίκησης!



Με τη συμμετοχή πολλών δεκάδων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου. Αιτία αποτέλεσαν τα απανωτά περιστατικά τρομοκρατίας από πλευράς διοίκησης. Συγκεκριμένα, θεσμοθετείται κάρτα εργασίας, την οποία πρέπει οι εργαζόμενοι να χτυπούν κατά την άφιξη και την αποχώρηση από τη δουλειά. Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στους διοικητικούς υπαλλήλους, με στόχο την επέκταση και στο λοιπό προσωπικό. Ταυτόχρονα, με γελοίες προφάσεις, πολλοί εργαζόμενοι καλούνται σε απολογίες και δέχονται αυταρχικά "εντέλλεσθε".

Στη συγκέντρωση παρενέβη με προκήρυξη η Ταξική Πορεία Υγειονομικών. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συμβολικό αποκλεισμό των μηχανημάτων ελέγχου.

Η διοίκηση του Ευαγγελισμού εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο Χατζηδάκη, όσο και τους νόμους Γκάγκα - Πλεύρη για την υγεία. Η τρομοκρατία είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στην πολιτική που χτυπά τα δικαιώματα λαού και υγειονομικών.

Ζητούμενο αποτελεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων, ώστε να ακυρωθούν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης. Κομβικό ζήτημα αποτελεί η διεξαγωγή Συνέλευσης του Σωματείου, ώστε να γίνει πλατιά συζήτηση πάνω στην επίθεση που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί και να εμπλακούν μαζικά οι εργαζόμενοι στις διαδικασίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: