Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Άρτα 1η Μάη: Συγκεντρώσεις μνήμης και τιμής για τους δύο νεκρούς εργάτες.


Η 1η Μάη είναι η μέρα που έχει συνδεθεί με την ιστορία και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Μέρα μνήμης και τιμής των εργατών που πάλεψαν και κατέκτησαν με το αίμα τους το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Αυτήν την ημέρα επέλεξαν να τιμήσουν οι συγκεντρωμένοι φίλοι και συγγενείς, τον νεκρό εργάτη Χρήστο Ζορμπά, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας, έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Ήπειρος. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι έντεκα μήνες μετά, όχι μόνο δεν ξεχνάνε αλλά θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για να μην συγκαλυφθεί ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα! Ότι θα παλέψουν για να αποδειχθεί το αυτονόητο… Ότι δηλαδή ο άδικος χαμός του Χρήστου δεν ήταν μια κακή στιγμή, αλλά ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την εργοδοσία, η οποία από την πρώτη στιγμή κάνει τα πάντα για να ρίξει τις ευθύνες στον νεκρό εργάτη. 

Συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου πραγματοποιήθηκε και στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 18χρονος διανομέας Γιώργος Γούντζας, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβρη προστέθηκε στην μαύρη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων. 

Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Τα εργατικά ατυχήματα, είναι εργοδοτικά εγκλήματα! 

Είναι οι δολοφονίες αυτού του συστήματος, που ξεζουμίζει και θυσιάζει την εργατική τάξη για να αυγατίσει τα κέρδη του. Η εντατικοποίηση των όρων εργασίας, το ξεχείλωμα του ωραρίου και η απουσία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, έχουν σαν αποτέλεσμα τις απανωτές θυσίες εργαζομένων, που πληρώνουν με το αίμα τους τη μεγιστοποίηση του κέρδους για το κεφάλαιο και την εργοδοσία.

Μέσα από τον μαζικό, οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και της εργατικής τάξης. 

Για τον Χρήστο, τον Γιώργο και κάθε εργάτη που έγινε θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ - Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ  ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!
  • ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: