Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της Cosco!

Καμιά εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και εργοδοσία!

Συνάδελφοι,
Παρά τις υποσχέσεις τους και τις δήθεν δεσμεύσεις τους, κυβέρνηση και εργοδοσία δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε για να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco.

Καθυστερώντας σκόπιμα τις διαδικασίες, ελπίζουν ότι με τον καιρό θα καταλαγιάσουν οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και θα ξεχαστούν οι απαιτήσεις τους.

Ελπίζουν ότι αυτό που δεν κατάφεραν με την εργοδοτική τρομοκρατία και τις δικαστικές αποφάσεις θα το καταφέρουν με το να αφήσουν τον χρόνο να περνά.

Όμως οι εργαζόμενοι δεν έκαναν όλον αυτόν τον αγώνα για το τίποτα, δεν τον έκαναν γιατί δεν είχαν τι άλλο να κάνουν. Οι εργαζόμενοι έδωσαν αυτόν τον αγώνα γιατί το απαιτεί η σκληρή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά: η ανυπαρξία συλλογικής σύμβασης, τα χαμηλά μεροκάματα, τα ένσημα που είναι απλά για μια δουλειά βαριά και ανθυγιεινή, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ανυπαρξία μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

Τον έδωσαν κόντρα στην καθημερινή τρομοκρατία και τις πιέσεις της εργοδοσίας της Cosco, η οποία θεωρεί ότι μαζί με το λιμάνι που της χάρισαν οι ντόπιες κυβερνήσεις, της ανήκουν και οι ζωές των εργαζομένων. Τον έδωσαν κόντρα στις δικαστικές αποφάσεις, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τα ΜΑΤ.

Και πρέπει να συνεχίσουν να τον δίνουν μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Καμιά εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας. Συλλογικά και αποφασιστικά στον αγώνα μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων.

Γιατί μόνο έτσι θα πιεστούν αυτοί που πλουτίζουν από τον ιδρώτα και τη δουλειά των εργαζομένων. Μόνο έτσι θα πιεστούν αυτοί που θησαυρίζουν από την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Μόνο έτσι θα πιεστεί ο κολοσσός της Cosco που τρίβει τα χέρια του για τα διάφορα δήθεν «αναπτυξιακά» προγράμματα της κυβέρνησης.

Και φυσικά μόνο έτσι θα πιεστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν διστάζει να ξεπουλάει τις τύχες του λαού και των εργαζομένων, να ψηφίζει τους αντεργατικούς νόμους τον έναν μετά τον άλλον και, παράλληλα, να μας δουλεύει για το δήθεν φιλεργατικό της πρόσωπο, τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια και άλλα παρόμοια.

Απέναντι σε όλους αυτούς, το κεφάλαιο και τους υπηρέτες του, οι εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά!

Η νίκη του αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco θα είναι νίκη όλων μας! Θα είναι νίκη ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την εργοδοτική τρομοκρατία και τον εργασιακό μεσαίωνα. Θα είναι νίκη ενάντια στην πολιτική της συνέχισης  των μνημονίων και της σφαγής των λαϊκών και  εργατικών δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό και ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχίσει  να στηρίζεται απ’ όλους τους εργαζόμενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: