Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Αποφασισμένη να περάσει την αντιδραστική αξιολόγηση των εργαζόμενων στο δημόσιο με κάθε μέσο εμφανίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όπως και η προηγούμενη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), πιστή στις εντολές τις ΤΡΟΙΚΑΣ. Αφού πέρυσι ο στυγνός εκβιασμός της τροπολογίας Γεροβασίλη δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, φέτος επανέρχεται δριμύτερη με την ηλεκτρονική αξιολόγηση (κατά τη συνταγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών). Στόχος της είναι ν’ αυξήσει την πίεση στον κάθε εργαζόμενο που μένει μόνος του, απομονωμένος από συλλόγους και συναδέλφους, χωρίς συλλογική στήριξη και αλληλεγγύη, ώστε να είναι πιο ευάλωτος και να σπάσει τελικά την αποχή από την αξιολόγηση.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε σταθερά να είμαστε ενάντια σε κάθε αξιολόγηση. Ενάντια σε αυταπάτες για μια δήθεν αξιοκρατική, δίκαιη, σωστή, με αντικειμενικά κριτήρια κ.λ.π. αξιολόγηση που δήθεν θα οδηγήσει στη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς μας και της λειτουργίας του κράτους, όπως προσχηματικά ισχυρίζονται ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες.


Γιατί κάθε αξιολόγηση μας χωρίζει σε κατηγορίες με στόχο να καλλιεργήσει τον ανταγωνισμό ανάμεσά μας. Έτσι οι κυβερνήσεις περνούν ευκολότερα τα αντεργατικά τους μέτρα, αφού εμείς αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα παλέψουμε οργανωμένα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την αποτροπή της αξιολόγησης και της αντεργατικής επίθεσης, θα προσπαθούμε να πάρουμε καλύτερο βαθμό από τον συνάδελφό μας.

Γιατί με κάθε αξιολόγηση αυξάνεται η ανασφάλεια, η τρομοκράτηση και η εντατικοποίηση της δουλειάς μας.

Γιατί κάθε αξιολόγηση χτυπάει τις εργασιακές μας σχέσεις, αφού δημιουργεί εργαζόμενους που αμείβονται με διαφορετικούς μισθούς ενώ έχουν την ίδια προϋπηρεσία και ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Γιατί το κύριο ζητούμενο σε κάθε αξιολόγηση δεν είναι να βρεθούν οι άριστοι και να ανταμειφθούν, αλλά να δημιουργηθεί μια δεξαμενή με δήθεν μέτριους, ανεπαρκείς και ακατάλληλους υπαλλήλους που το μέλλον τους θα είναι αβέβαιο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η τωρινή αξιολόγηση δεν έχει ποσοστώσεις και δεν είναι τιμωρητική αλλά η αλήθεια είναι ότι ο νόμος της προβλέπει τη "Διεύθυνση Παρακολούθησης και Στατιστικής Ανάλυσης των Βαθμολογιών Αξιολόγησης" που έχει το δικαίωμα να παρέμβει στο τελικό αποτέλεσμα εφαρμόζοντας τον "συντελεστή διόρθωσης της αξιολόγησης".

Η αξιολόγηση των εργαζόμενων συνδέεται επίσης με την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών. Κάποιες από αυτές θα κλείσουν, άλλες θα συγχωνευτούν ή θα ιδιωτικοποιηθούν. Στο δρόμο είναι και οι νέοι οργανισμοί. Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς; Θα απολυθούν ή θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες; Η αξιολόγησή τους δεν θα παίξει κανένα ρόλο;

Συμπερασματικά λοιπόν, η αξιολόγηση και στην ηλεκτρονική της μορφή θα χρησιμοποιηθεί απ’ την κυβέρνηση σαν Δούρειος Ίππος για τη μισθολογική καθήλωση ή ακόμα και την περικοπή των μισθών μας, ως προθάλαμος απολύσεων και μέσο χειραγώγησης, πειθάρχησης, τρομοκράτησης και σπασίματος της συλλογικής διεκδίκησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Για να μην περάσει ο εκβιασμός της κυβέρνησης, χρειάζεται να ξεκινήσουν πραγματικοί και όχι εικονικοί αγώνες, πανελλαδικά και συντονισμένα, τόσο σε κάθε χώρο δουλειάς, όσο και γενικότερα. Θα πρέπει να οργανωθούμε, να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια στην αντιδημοσιοϋπαλληλική αξιολόγηση, που επιχειρείται για μια ακόμη φορά εκβιαστικά να μας επιβληθεί, με ιμάντα τους προϊστάμενους και τους διευθυντές.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ!
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: