Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πρόταση της Ταξικής Πορείας στο ΔΣ του Σωματειου Μισθωτών Τεχνικών, για Διεξαγωγή συνέλευσης του Σωματείου.


Μπροστά μας έχουμε ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας που έρχεται με την 4η αξιολόγηση. Τα 88 προαπαιτούμενα βάζουν ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης ασφάλιση, συντάξεις, υγειονομική περίθαλψη και κοινωνικά επιδόματα. Προετοιμάζεται το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις προς την κατεύθυνση της διάλυσής τους, αμφισβητείται το δικαίωμα στη λαϊκή περιουσία και έρχεται νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων για να ξεπουληθεί ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που προτείνει το ΤΕΕ και θεσμοθετεί τις κλάσεις για τους μηχανικούς, με την κατηγοριοποίηση και τον κατακερματισμό γίνεται η προσπάθεια να προσαρμοστεί ο κλάδος μας στις απαιτήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, δηλαδή στον κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων και στην δημιουργία εμποδίων για την άσκηση του επαγγέλματος.

Την ίδια στιγμή, η πρόσφατη επέμβαση από ΗΠΑ-Γαλλία-Αγγλία στη Συρία, αποτέλεσμα της ακόμα μεγαλύτερης όξυνσης των ενδροιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, φέρνει επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή. Τα ανοιχτά μέτωπα σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο αναδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ειδικά για τη χώρα μας, όπου το ενδεχόμενο της εμπλοκής τίθεται στην ημερήσια διάταξη.

Θεωρούμε αναγκαίο οι εργαζόμενοι να συζητήσουν για όλες αυτές τις εξελίξεις και να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους καθως και το Σωματείο να πάρει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των μετώπων που ανοίγουν το επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό καλούμε το Δ.Σ. του σωματείου να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση την Πέμπτη 3 Μάη στις 19:00 στην αίθουσα του ΤΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: