Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΕΛΤΑ Καισαριανής: Τρομοκρατία και εκβιασμοί για να σπάσει η απεργία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες και εργαζόμενους σήμερα, 14/12, έξω από τα ΕΛΤΑ Καισαριανής (Ανδριανουπόλεως 45), ύστερα από την προκλητική στάση της εργοδοσίας, που απαγόρευσε επί της ουσίας στους εργολαβικούς εργαζόμενους του τηλεφωνικού κέντρου να απεργήσουν, με την απειλή της μη ανανέωσης της σύμβασής τους.  Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η κατάπτυστη στάση της εργοδοσίας και διαβάστηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που καλούσε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην απεργία. Τελικά, η εργοδοσία, αφού πρώτα κράτησε κλειδωμένους τους εργαζόμενους που εκβιάστηκαν να δουλέψουν μέσα στην εταιρία, τελικά τους φυγάδευσε από μία υπόγεια έξοδο προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με τους συγκεντρωμένους. 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα,14/12, ημέρα γενικής απεργίας, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του τηλεφωνικού κέντρου  των  ΕΛΤΑ, συζήτησαν και αποφάσισαν να απεργήσουν όλοι μαζί. Στις 2 το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν έκτακτα από τους προϊσταμένους των ΕΛΤΑ να έρθουν στο χώρο εργασίας τους γιατί ένα ζήτημα προέκυψε με τις συμβάσεις τους και χρειαζόταν συζήτηση. Όταν έφτασαν εκεί, επικαλούμενοι οι υπεύθυνοι τους  κακή συνεννόηση με τον διευθυντή, τους κάλεσαν όλους να επιστρέψουν στη δουλειά τους, ανεξαρτήτως ωραρίου και βάρδιας, καταργώντας στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία. Απειλώντας έμμεσα όσους επιλέξουν τελικά να απεργήσουν, φρόντισαν να τους “καθησυχάσουν” ότι όσοι δουλέψουν δε χρειάζεται να ανησυχούν για την ανανέωση της σύμβασής τους.
 Την ίδια στιγμή που η ανεργία και η υποαπασχόληση θεριεύουν, που η κυβέρνηση περνά το ένα αντεργατικό μέτρο μετά το άλλο, που κατεβάζει σε τροπολογία την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες,  τα μνημονιακά μέτρα καλύπτουν τα νώτα των εργοδοτών ώστε να τρομοκρατούν και να δένουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους,  να τους χρησιμοποιούν ως αναλώσιμα εργαλεία, φιμωμένους, διασπασμένους, με τη συνεχή απειλή της απόλυσης, με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στις ορέξεις της  εργοδοσίας. Αυτή είναι η κεντρική πολιτική επιλογή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, που μαζί με τις απειλές για απολύσεις, κατεβάζει τα ρολά και  κλειδώνει  μέσα τους εργαζόμενους, εγκλωβίζοντάς τους παράνομα στο χώρο εργασίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν  στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και  να συμμετέχουν άμεσα και μαζικά στην απεργία.
Οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που τους κλέβουν, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Οι εργοδότες ξέρουν ότι η ταξική συγκρότηση και η πάλη των εργαζομένων είναι επικίνδυνη γι’ αυτούς, ότι μπορεί να ανατρέψει την πολιτική τους. Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14/12, να δώσουν το περιεχόμενο του αγώνα και της διεκδίκησης, να ενώσουν το δίκιο τους με τους άλλους εργαζόμενους, να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη δουλειά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, την απεργία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πρωτοβουλία εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: