Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μαζική και δυναμική η διαδήλωση του σωματείου της ΣΚΟΤ




Ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή της Ελευσίνας αποτέλεσε η χθεσινή συγκέντρωση και διαδήλωση  υποστήριξης των εργαζομένων της ΣΚΟΤ. Τόσο η μαζικότητα όσο και ο παλμός της ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι αυτοί κόντρα στο κλίμα της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και του ατομισμού. Η χθεσινή διαδήλωση δεν βοήθησε μόνο στο να γνωρίσουν τον αγώνα αυτό οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, αλλά και στο να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για έναν αγώνα που έχει ευρύτερη στήριξη και πρόκειται να συνεχιστεί. Αυτό ακριβώς συνειδητοποίησαν και οι εργάτριες και οι εργάτες της ΣΚΟΤ. Η χθεσινή μαζική συγκέντρωση απέδειξε και σ’ αυτούς ότι ο αγώνας τους έχει απήχηση, ότι «μετράει» περισσότερο απ’ ό,τι ίσως φαντάζονται και οι ίδιοι και διέλυσε κάθε τις επιφυλάξεις και την αγωνία που δικαιολογημένα είχαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας όπου οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ και δεκάδες αλληλέγγυοι από την περιοχή και ευρύτερα έδωσαν από νωρίς το παρών. Μάλιστα, το σωματείο της ΣΚΟΤ κήρυξε στάση εργασίας προκειμένου να μπορέσουν να παρευρεθούν και οι δώδεκα συνάδελφοί τους που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα. Βλέπετε, το αφεντικό θεώρησε «ακατανόητη» τη συγκέντρωση και ήθελε να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του εργοστασίου!
Οι εργάτριες και οι εργάτες της ΣΚΟΤ στη συγκέντρωση
Ο εκπρόσωπος της Ταξικής Πορείας
Εργατικές συλλογικότητες και σωματεία παρευρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της ΣΚΟΤ, ενώ με πανώ δήλωσαν την παρουσία τους η Ταξική Πορεία, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η Αττάκ. Τη συγκέντρωση άνοιξε με τοποθέτησή της η πρόεδρος του σωματείου της ΣΚΟΤ, Γρηγορία Ρόκα, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις από την Ταξική Πορεία (με σαφείς αιχμές στη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού), την Πρωτοβουλία Αγώνα στα ΕΛΠΕ, την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και το τοπικό Εργατικό Κέντρο.
Ηχηρή για άλλη μια φορά η απουσία του «ταξικού» ΠΑΜΕ το οποίο οφείλει πλέον εξηγήσεις για αυτήν την απαξιωτική στάση του. (Παρεμπιπτόντως, ο «Ριζοσπάστης» και ο «902.gr» δεν έχουν δημοσιεύσει το παραμικρό!)
Η διαδήλωση που ακολούθησε στους δρόμους της Ελευσίνας κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Περιφέρειας και επέστρεψε στην Πλατεία Ηρώων.

Η διαδήλωση έξω από την Περιφέρεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια: