Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ (στάση εργασίας στα νοσοκομεία

Συναδέλφισσες –φοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και εντείνει την αντεργατική επίθεση που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, πιστή στις εντολές «των θεσμών» να παρθεί πίσω ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζόμενων. Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στην περίθαλψη είναι καλή. Είναι όμως έτσι;

Μόνο στα χρόνια της κρίσης έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 20.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αυξάνοντας κατακόρυφα τις ήδη χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις. Απέναντι σ’ αυτό, η κυβέρνηση προκηρύσσει ελάχιστες θέσεις κυρίως με ευέλικτες μορφές εργασίας (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου, επικουρικοί, μέσω προγραμμάτων κ.α.) και προσλαμβάνει με το σταγονόμετρο.

Παρόλη την εξουθένωση των εργαζόμενων τα κενά είναι τόσα που σε όλο και περισσότερα τμήματα, ακόμα κ μονάδες, δεν μπορούν να εγγυηθούν ούτε καν την ασφάλεια των αρρώστων.

Υπουργείο αλλά και παρατάξεις φύλα προσκείμενες στη σημερινή αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ή αποκρύπτουν αυτή την αλήθεια ή αν την αποκαλύπτουν δεν κάνουν τίποτα για να πιέσουν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα. Με μεγάλη άνεση υπουργοί κ διοικητές από εκεί που εκθειάζουν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για το φιλότιμο, τις γνώσεις, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν, μόλις αυτοί ζητήσουν το αυτονόητο δηλαδή ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς γι’ αυτούς και νοσηλείας για το λαό, θυμούνται τις νοσηλεύτριες που πλέκουν σε κάποια κέντρα υγείας, τους «υπεραρίθμους» νοσηλευτές σε κάποια επαρχιακά νοσοκομεία, τους «βολεμένους» εργαζόμενους σε κάποια τμήματα ή και υπηρεσίες νοσοκομείων κλπ κλπ.

Συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς και αλλαγή των συντελεστών υπολογισμού των οργανικών θέσεων (που θα δημιουργήσει εικονικά ακόμη και πλεονάζον προσωπικό) είναι τα μέσα με τα οποία η κυβέρνηση θα «λύσει» το πρόβλημα στη περίθαλψη.

Με τη μονιμοποίηση της λιτότητας στο νέο μισθολόγιο, με το πετσόκομμα κύριων και επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ με την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, τη φοροληστεία με την αύξηση άμεσης και έμμεσης φορολογίας και όλους τους άλλους ευφάνταστους τρόπους λεηλασίας του εισοδήματος μας η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την κρίση αλλά φορτώνει τα βάρη της στις πλάτες του λαού.

Συναδέλφισσες –φοι,
Για όλα αυτά οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΟΕΔΗΝ ούτε θέλουν ούτε μπορούν να κάνουν κάτι. Με τα κακόγουστα σόου που ονομάζουν «Καραβάνι της υγείας» και μεταφέρουν από πόλη σε πόλη δεν έχουν σκοπό να πιέσουν την κυβέρνηση να προσλάβει προσωπικό ούτε να την εμποδίσουν να περάσει τα νέα αντεργατικά μέτρα. Σκοπός τους είναι να φθείρουν εκλογικά την τωρινή κυβέρνηση για να επανέλθουν δριμύτεροι οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι αριστερές παρατάξεις αντί να κοντραριστούν μ’ αυτή την ηγεσία και να οργανώσουν πραγματικούς αγώνες την ακολουθούν και καμία φορά τη βγάζουν από τη δύσκολη θέση με τις προτάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα των πραγματικών και όχι των εικονικών αγώνων. Να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τα σωματεία μας αναγνωρίζοντας και απομονώνοντας όλους αυτούς που είναι εναντίον μας, που κάνουν το παν να αποτύχουν οι κινητοποιήσεις ακόμα και όταν τις ψηφίζουν, που στρέφουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι τον άλλον, τον ένα κλάδο κατά του άλλου, το ένα νοσοκομείο απέναντι στο άλλο. Που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, που μετέτρεψαν τον συνδικαλισμό σε συνδιαλλαγή, που θέλουν τους εργαζόμενους έρμαια της κατάστασης και όχι δημιουργούς καλύτερων συνθηκών ζωής κ δουλειάς.

Η αναμονή δε βοηθάει. Κανένα δικαίωμα σε χαρίστηκε ποτέ και πουθενά. Κατακτήθηκε με αγώνες και διατηρήθηκε με αγώνες.

Η διέξοδος πιστεύουμε ότι βρίσκεται στην κατεύθυνση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της δημιουργίας όρων μαζικού κινήματος. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι το καλύτερο για την 8ωρη στάση εργασίας της 1ης Φλεβάρη θα ήταν κεντρική συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας και διαδήλωση.


                               ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
                               ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
                               ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
                              ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ –ΔΝΤ

                                             Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: