Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αθωώθηκε πριν από λίγες ώρες ο Παύλος Αντωνόπουλος από το Τριμμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπου είχε συρθεί με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της απείθειας. Η υπόθεση αφορούσε την σύλληψή του στις 8-1-2014 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιούσαν πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες για να καταγγείλουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων που είχε επιβάλει η τότε κυβέρνηση με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την χώρα μας.
Σε μια γεμάτη από αγωνιστές της Αριστεράς και του κινήματος αίθουσα το κατηγορητήριο με μάρτυρα κατηγορίας άνδρα των ΜΑΤ κατέρρευσε, οδηγώντας τον εισαγγελέα να προτείνει την αθώωσή του πράγμα που έγινε, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Από την ακροαματική διαδικασία καταδείχθηκαν οι πολιτικές πλευρές μιας στοχευμένης σύλληψης που ήθελε να στείλει το μήνυμα της τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων με στόχο την αποτροπή συμμετοχής τους σε συγκεντρώσεις και πορείες για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους αλλά και για την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος κινηματικής απάντησης σε κάθε είδους αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις.

Μέλη της Ταξικής Πορείας που παραβρέθηκαν στη δίκη ένωσαν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους αγωνιστές στην κατεύθυνση του στόχου που αισίως επιτεύχθηκε. Μια σημαντική νίκη στο δρόμο της αντίστασης και έμπρακτης απάντησης στις διώξεις, που μπορεί να μη κατάφεραν στο συγκεκριμένο συμβάν να “δέσουν” οι “θεσμοί” (μηχανισμοί καταστολής και αστική δικαιοσύνη), αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μείνουν στο άμεσο και προσεχές μέλλον στο ίδιο επίπεδο. Ιδιαίτερα όσο βαθαίνει και κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η πολιτική των απαγορεύσεων, της φασιστικοποίησης, της καταστολής και των διώξεων είναι άρρηκτα δεμένη με αυτήν της εξάρτησης και της αντιλαικής επίθεσης και μόνο μέσα απ' αυτό το πρίσμα είναι αναγκαίο και μπορετό να αντιμετωπίζεται.


Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: