Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

12 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!
ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!


ΑΘΗΝΑ - Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας: 10:30 π.μ. - Πατησίων και Χαλκοκονδύλη


Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι

Με το τρίτο μνημόνιο και τον πρώτο γύρο των προαπαιτούμενων ήδη ψηφισμένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει μπροστά το νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης που απαιτούν τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Μετά από έναν ολόκληρο κύκλο κοροϊδίας και αυταπατών που είχαν στόχο να βάλουν το λαό και τους εργαζόμενους στο περιθώριο, να αφοπλίσουν το λαϊκό και εργατικό κίνημα, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι είναι ταξικά ταγμένη ενάντια στην εργατική τάξη και τις πλατιές λαϊκές μάζες.
Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες για να αποκαλυφτεί το μέγεθος των αυταπατών που καλλιέργησαν διάφοροι (άλλοι σκόπιμα και άλλοι από πολιτική αφέλεια) γύρω από την «αλλαγή» που θα ερχόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Η αλλαγή τελικά ήρθε, αλλά ήταν αλλαγή προς το χειρότερο: με νέα μέτρα, πιο άγρια και από αυτά που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέτρα που βαθαίνουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα στη χώρα μας. Μέτρα που φέρνουν το λαό και την εργατική τάξη σε ακόμη δυσκολότερη θέση απέναντι στο κεφάλαιο.

Ποιος θυμάται τα μεγάλα λόγια για τον κατώτερο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, την επαναφορά της 13ης σύνταξης; Αντί γι’ αυτά οι μισθοί μειώνονται, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επεκτείνεται, οι απολύσεις, η απληρωσιά και η ανεργία τσακίζουν κόκκαλα. Τα όρια συνταξιοδότη-σης αυξάνονται, οι συντάξεις πετσοκόβονται και θα αντικατασταθούν από επιδόματα φτώχειας, ενώ ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος που ετοιμάζουν θα οδηγήσει στην πλήρη ισοπέδωση του δικαιώματος στην ασφάλιση.

Και θα έρθουν κι άλλα μέτρα: ιδιωτικοποιήσεις, μεγαλύτερη φορολεηλασία, μεγαλύτερη ανεργία, νέο χτύπημα σε εκπαίδευση, περίθαλψη, πρόνοια. Μέτρα που θα κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη για τους εργαζόμενους.  Και που θα φέρνουν το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές «προστάτες» σε ακόμη πιο πλεονεκτική θέση.

Τα επιχειρήματα, οι δικαιολογίες, θα είναι πάντα οι ίδιες: «για την εκταμίευση της επόμενη δόσης», «για τη διάσωση του ασφαλιστικού», «για να έρθει η ανάπτυξη», «για να χτυπηθούν οι αδικίες». Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι αληθινό. Η πραγματική αιτία είναι ότι το κεφάλαιο θέλει να ολοκληρώσει την επίθεσή του σε βάρος της εργατικής τάξης. Να εκμεταλλευτεί την κινηματική απραξία στην οποία οδήγησαν οι εκλογικές αυταπάτες και η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ. Να εκμεταλλευτεί την άσχημη κατάσταση του εργατικού κινήματος: την ιδεολογική και οργανωτική αποσυγκρότηση των εργαζομένων, τη διάλυση των σωματείων, την κυριαρχία του υποταγμένου συνδικαλισμού των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, αλλά και τη -βολική για το σύστημα- στάση του ΠΑΜΕ που, πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις θεαματικές ενέργειες, κρύβει την απροθυμία του να συγκρουστεί με το σύστημα της εκμετάλλευσης, να συμβάλει στη συγκρότηση του αναγκαίου μετώπου αντίστασης λαού και εργαζομένων.

Και μαζί με τα νέα μέτρα και τα νέα δάνεια θα έρθει ακόμη μεγαλύτερη υποταγή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αμερικάνων και ευρωπαίων. Από μια κυβέρνηση που έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ταγμένη στο πλευρό των «μεγάλων» της Δύσης, αυτών που ματοκυλούν τους λαούς. Που όχι μόνο συνεχίζει να επιτρέπει τη λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα, αλλά προτείνει και την επέκτασή τους. Που συνυπογράφει τις αντιδραστικές συμφωνίες που επιτείνουν το δράμα των προσφύγων. Που συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής.

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι

Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στο σκύψιμο του κεφαλιού, στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Τα συμφέροντά μας ως λαού δεν είναι με τον Ολάντ, τον Ομπάμα και τους άλλους ιμπεριαλιστές «προστάτες». Τα ταξικά μας συμφέροντα δεν είναι με την πολιτική της υπηρέτησης του μεγάλου κεφάλαιου, με την πολιτική της ανεργίας, των απολύσεων, της επέκτασης του εργασιακού μεσαίωνα.

Τα δικά μας συμφέροντα είναι κόντρα σε όλους αυτούς και την κυβέρνηση που τους υπηρετεί. Και θα τα υπηρετήσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας. Μέσα από τη συγκρότηση του δικού μας μετώπου αντίστασης, πάλης, διεκδίκησης:

Για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά
με δικαιώματα.

Για την κατάργηση των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας και των κάθε λογής «προγραμμάτων»
που τις προωθούν.

Για συλλογικές συμβάσεις.

Για αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις - επίδομα ανεργίας.

Για δωρεάν ασφάλιση-περίθαλψη-εκπαίδευση για όλους.

Για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Για να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία.

Για να ανατραπεί ο εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας.



Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: