Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΑΘΗΝΑ: ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΗΛΩΣΕΙΣ !

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/10, 7μμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 (Μετρό Μεγαρο Μουσικής)



1 χρόνο από τον Οκτώβρη του 2023 και η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ  συνεχίζεται αδιάκοπα.  Περισσότεροι από 40.000 νεκροί και το μέτωπο του πολέμου διευρύνεται συνεχώς αφού Δυτική Όχθη και  Λίβανο απειλούνται να μετατραπούν σε «νέα» Γάζα.

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ ωθούν τις εξελίξεις προς το ξέσπασμα ενός περιφερειακού πολέμου. Απειλούν να μετατρέψουν ολόκληρη τη περιοχή της Μ Ανατολή και της ΝΑ Μεσογείου σε εμπόλεμη ζώνη με τεράστιες συνέπειες για τους λαούς.

Ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής μπροστά στις εξελίξεις έχουν ένα και μόνο δρόμο: να σταθούν στο πλάι Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού. Να εκφράσουν μαζικά αντιπολεμικά αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα για να σταματήσει η σφαγή, για να σταματήσει ο πόλεμος, για να ζούμε ειρηνικά και  χωρίς αφέντες , προστάτες, δολοφόνους! 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ!
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ


Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Εργαζόμενοι σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική: Να οργανώσουμε την πάλη μας!

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρχει για τους εργαζόμενους του κλάδου των τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής καθώς η επίθεση στα δικαιώματά μας καλπάζει και θα συνεχίσει με αυξανόμενη ένταση. Όπως ακριβώς μας διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αναφερόμενος σε ειδικές οικονομικές ζώνες, 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, σφίξιμο ακόμα περισσότερο των δημοσιονομικών μέτρων, νέο πετσόκομμα του επιδόματος ανεργίας, άρνηση αύξησης του κατώτατου μισθού. 

Οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε μια εξαντλητική καθημερινότητα με τις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες και τους εντατικούς ρυθμούς δουλειάς, όπου το διάλειμμα πλέον θεωρείται προνόμιο ή μετράει έξτρα στο ωράριο με τη θέσπιση των 8,5 ωρών εργασίας. Εργαζόμαστε κάτω από τον φόβο της απόλυσης με τις συνεχείς αξιολογήσεις για την αποδοτικότητά μας, βάζοντάς μας άπιαστους στόχους για να απολύσουν όσους πιο πολλούς μπορούν και να εξαντλήσουν αυτούς που απομένουν. Δουλεύουμε μέσα στην επισφάλεια με 2μηνες-3μηνες συμβάσεις, και πολλές φορές μέσω εργολάβου για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις εργασιακές μας σχέσεις. Παίρνουμε χαμηλούς μισθούς, που μας εξωθούν στην 6ήμερη εργασία σε 2 ή και περισσότερους εργοδότες για να τα βγάλουμε πέρα. Και πλέον όταν ζητάμε αύξηση, ξεδιάντροπα τα αφεντικά μας λένε ότι είναι προνόμιο να δουλεύεις σε 1 δουλειά και αν θες αύξηση να πας να δουλέψεις και αλλού! Μην είσαι τεμπέλης! Ένα επιχείρημα που εκφράζεται από όλο τον συρφετό του συστήματος και την ηγεσία της ΓΣΕΕ φυσικά, ώστε να ρίξει στις πλάτες μας την ευθύνη της φτώχειας μας και να μη μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι από την εξάντληση! Ενώ την ίδια στιγμή η εργοδοσία θα θησαυρίζει εις βάρος μας.

Να απαιτήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά με 8ωρο-5ήμερο! Να απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας!