Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Χανιά: Νέο εργοδοτικό έγκλημα! Να μη συνηθίσουμε την εκμετάλλευση και το θάνατο!

Χανιά: Νέο εργοδοτικό έγκλημα!

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

 
Νεκρός είναι ακόμα ένας εργαζόμενος διανομέας ο οποίος έχασε τη ζωή του στη μάχη για το μεροκάματο στα Χανιά. Αυτή τη φορά πρόκειται για 50χρονο διανομέα ντελίβερι, ο οποίος κατά μεταμεσονύχτια διανομή με μηχανάκι στις 2:00 τα ξημερώματα συγκρούστηκε με άλλη μηχανή με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
 
Είναι πασιφανές και στον κλάδο των διανομέων πως τα εργατικά "ατυχήματα" αποτελούν μια καθημερινότητα παράλληλα με τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας: εντατικοποίηση, χρονική πίεση, όγκος παραγγελιών, ελαστικά ωράρια, συνεχής απαίτηση για διαθεσιμότητα, επικινδυνότητα στους δρόμους, καιρικές συνθήκες κ.ά. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας δημιουργούν τις μαύρες λίστες των νεκρών και σακατεμένων διανομέων. Όλη η αντεργατικη πολιτική που επιβάλλεται σε κάθε κλάδο θέλει τον εργαζόμενο σκλάβο στις ορέξεις του κεφαλαίου να δουλεύει όταν, όσο και με όποιους όρους βολεύει την εργοδοσία, επιβεβαιώνοντας πως για αυτό το σύστημα, τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, λαός και εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων απλά δεν «χωράνε» στον καπιταλισμό.

Η ασυδοσία της εργοδοσίας αντλεί τα βέλη της από την γεμάτη φαρέτρα όλων αντεργατικών νόμων που δεκαετίες τώρα ξηλώνουν ένα προς ένα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς επίσης και από την απροθυμία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ρεφορμιστικών δυνάμεων να οργανώσουν την πάλη τους. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια! Με οργανωμένη και συλλογική πάλη για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους μέσα από τα δικά τους όργανα πάλης και βασισμένοι στις δικές τους δυνάμεις, με στόχο την αναμέτρηση με την εργοδοσία για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Η ταξική συγκρότηση και ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζόμενων για την υπεράσπιση και του πιο μικρού εργασιακού δικαιώματος αποτελεί το κρίσιμο και αναγκαίο βήμα για το σταμάτημα της αντεργατικής πολιτικής και των συνεπειών της.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
  • ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: