Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Με μικρότερη μαζικότητα η σημερινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, μέρα συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου των «αυξήσεων» στο δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 11.30 στο υπουργείο Οικονομικών. Η σημερινή στάση αποτέλεσε συνέχεια και, κατά την ΑΔΕΔΥ, «κλιμάκωση» προηγούμενης που πραγματοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα.

Και οι δυο κινητοποιήσεις ήταν εξ αρχής υπονομευμένες. Τόσο η προηγούμενη, που συγκέντρωσε κάποιες εκατοντάδες εργαζόμενους, όσο κι η σημερινή, όπου ο κόσμος ήταν πιο λίγος, πολύ κάτω από τις απαιτήσεις της περιόδου. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από μια σειρά από σύντομες ομιλίες, οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ κήρυξαν τη λήξη και έδωσαν… αγωνιστικό ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.

Ο καύσωνας και η ξεχωριστή αυτή τη φορά συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος είναι μόνο οι αφορμές για τη μικρή μαζικότητα. Η αιτία βρίσκεται στην αποχώρηση της ΑΔΕΔΥ από τους αγώνες, στον αρνητικό συσχετισμό στα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου και στην αδυναμία της αριστεράς να συμβάλει στη δημιουργία ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος που θα διεκδικεί και θα κερδίζει.

Παρ' όλα αυτά, μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες και κάποιες δεκάδες εργαζόμενοι που έδωσαν το παρών, εξέφρασαν με τη στάση τους τη δέσμευσή τους για συνέχεια κι αυτό έχει τη σημασία του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: