Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΑΘΗΝΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ


Κοινή εκδήλωση – συζήτηση διοργάνωσαν η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ενόψει της γενικής απεργίας της 6ης Απρίλη με σκοπό να αναδείξουν την αναγκαιότητα το σύνολο των εργαζομένων να δώσει την απεργιακή μάχη και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εργασιακή βαρβαρότητα.

Οι εισηγήσεις ανέδειξαν  το διπλό καθήκον, η απεργία αυτή να αποτελέσει πεδίο για να καταγγελθεί από το σύνολο των εργαζομένων η ρώσικη εισβολή και ο ρώσικος ιμπεριαλισμός, η δολοφονική πολιτική των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, καθώς και να καταδικαστεί η εμπλοκή της χώρας και η πολιτική της εξάρτησης που υπηρετεί η ντόπια άρχουσα τάξη. Οι εργαζόμενοι να φωνάξουν δυνατά ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Να παλέψουν για να μην εμπλακεί άλλο η χώρα, για να φύγουν οι νατοϊκες βάσεις που έχουν εξαπλωθεί από άκρη σε άκρη στη χώρα. Ταυτόχρονα, ο λαός και η νεολαία  να βγουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν μαζικά καταγγέλλοντας την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, να διεκδικήσουν μειώσεις των τιμολογίων και των τιμών στα βασικά αγαθά και αυξήσεις  στους μισθούς ώστε να καλύπτουν το κόστος της ζωής. 


Ανάμεσα στα ζητήματα τα οποία ανοίχτηκαν εισηγητικά ήταν και αυτά της αποσυγκρότησης, των ευθυνών της συνδικαλιστικής ηγεσίας, της εργασιακής βαρβαρότητας, της  πολεμικής προπαγάνδας και της επακόλουθης φασιστικοποίησης, της επίθεσης στο δικαίωμα των μαθητών στις σπουδές. Τονίστηκε ότι ο δρόμος της αντίστασης και της διεκδίκησης είναι αυτός ο οποίος χρειάζεται να (ξανά)βαδίσουν οι λαοί, παλεύοντας για ειρήνη, δουλειά, ψωμί, ελευθερίες.

Η συζήτηση επιβεβαίωσε τη διάθεση των παρευρισκομένων να συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργίας της 6ης Απρίλη σε μια λογική συνέχισης του αγώνα κόντρα σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε μια άσφαιρη τουφεκιά, σε μια εκτόνωση της οργής ενώ επισήμανε τη σημασία της οργάνωσης του λαού προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το εύρος της επίθεσης.





Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και παρέμβηκε με σύντομη τοποθέτηση εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του ν. 4808.


Δεν υπάρχουν σχόλια: