Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ! Ανταπόκριση από την παρέμβαση της Ταξικής Πορείας στις 17/10

 Παρέμβαση στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡΚΟ έξω από το εργοστάσιο πραγματοποίησε η Ταξική Πορεία το Σάββατο 17/10, καθώς και στους οικισμούς της Λάρυμνας και του Μαρτίνου. Στις συζητήσεις μας με εργαζόμενους και με κατοίκους της περιοχής διαπιστώσαμε τη διάχυτη ανησυχία τους μπροστά στις εξελίξεις που δρομολογεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, η οποία με την πρόσφατη τροπολογία που ψήφισε, ουσιαστικά νομοθετεί το πέταγμα των εργαζομένων στην ανεργία, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλη τη γύρω περιοχή. Από τη μεριά μας, εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργατών και τονίσαμε την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, μακριά από λογικές που οδηγούν σε αποδυνάμωσή του και σπέρνουν την ηττοπάθεια. Κόντρα στις αντεργατικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης και κεφαλαίου, είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια και να συνεχίσουν ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά τον αγώνα τους! Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και η συμπαράσταση όλων σ΄αυτή την υπόθεση είναι παραπάνω από αναγκαία. 

 


Στην παρέμβασή μας μοιράσαμε και τοιχοκολλήσαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ξανά μπροστά σε νέες σοβαρότατες αντεργατικές εξελίξεις βρίσκονται οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Η νέα τροπολογία που ψήφισε στη βουλή η κυβέρνηση με τη μορφή κατεπείγοντος την Πέμπτη 15/10 επιταχύνει τις διαδικασίες ξεπουλήματος των μονάδων παραγωγής και του φυσικού πλούτου της χώρας. Βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, και ταυτόχρονα διαμορφώνει τους όρους του ολοκληρωτικού λουκέτου σε ενδεχόμενη αποτυχία των διαγωνισμών.

Η κυβέρνηση, με την κατάπτυστη τροπολογία, ανοιχτά και με περίσσιο αντεργατικό θράσος νομοθετεί το πέταγμα στο δρόμο της ανεργίας όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Βαφτίζει τις μαζικές απολύσεις «πρόωρες συνταξιοδοτήσεις» και «ένταξη στο κοινωνικό ταμείο» για να θολώσει τα νερά. Στην πράξη ολόκληρες περιοχές που σχετίζονται με τον κύκλο παραγωγής και εξόρυξης σιδηρονικελίου θα βρεθούν άμεσα στην ανεργία, την απόγνωση και την ανασφάλεια.

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση και το κεφάλαιο μέσα από ένα όργιο λάσπης, ψεμάτων και αντεργατικών ρυθμίσεων προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, να στρέψουν το κοινωνικό σύνολο ενάντια στα δίκαια αιτήματα, να ρίξουν την ευθύνη στους εργαζομενους, να υλοποιήσουν ανενόχλητοι τα σχέδια ξεπουλήματος. Ήδη, οι τεράστιες περικοπές μισθών και δώρων που προηγήθηκαν μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας έδειξαν ξεκάθαρα ότι δε δίνουν δεκάρα για τις ζωές και το μέλλον της εργατικής τάξης και των οικογενειών του.

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι δίκαιος, αφορά το σύνολο της κοινωνίας και χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση όλων. Η πολιτική του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, ενώ οι εργαζόμενοι και η εργατική τάξη αλέθονται στις μυλόπετρες του κέρδους του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου.

Το τελευταίο χρόνο οι εργάτες δίνουν μια δύσκολη και απαιτητική μάχη που πρέπει να συνεχίσει πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά. Αυτή τη δύσκολη στιγμή που το κεφάλαιο και η κυβέρνηση δείχνουν τα αντεργατικά δόντια τους, δεν χωρούν λογικές προτάσεων ενός «διαφορετικού» μοντέλου διαχείρισης. Όσο και αν ντύνονται με αγωνιστικά λόγια και υψηλές κορόνες, στην ουσία αποπροσανατολίζουν και αποδυναμώνουν τον αγώνα.

Μόνο η αντίσταση, η συλλογική διεκδίκηση και ο μαζικός απεργιακός αγώνας μπορούν να βάλουν φραγμό στα σχέδιά τους. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι κάτοικοι της περιοχής, οι συνάδελφοι από τις βιομηχανίες της περιοχής και τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους, όλοι ενωμένοι σε ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο αγώνα να μπουν φραγμός στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

  • ΚΑτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εργατών
  • οχι στο ξεπούλημα, τις απολύσεις και την ανεργία
  • Αγώνας για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα





Δεν υπάρχουν σχόλια: