Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

«ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ»: Άλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Άλλη μια απόλυση εγκύου έχει προστεθεί στη λίστα των καταπατήσεων των εργασιακών δικαιωμάτων, αυτή τη φορά από την επιχείρηση «Φούρνος του Παππού». Πρόσχημα φυσικά, η πλημμελής εκπλήρωση των καθηκόντων της, που όλως τυχαίως συμπίπτει με τη γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης της. Συγκεκριμένα, ο εργοδότης πριν την απόλυση προσπάθησε να την εξωθήσει σε παραίτηση, ενώ δεν έλειψαν περιστατικά ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας προς την εργαζόμενη.

Η επιλογή της απολυμένης Κατερίνας να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να καταφύγει στην επιθεώρηση εργασίας αλλά και η στήριξή της από αλληλέγγυους, όπως ήταν αναμενόμενο ενόχλησαν την εργοδοσία. Η τελευταία όχι μόνο δεν δέχτηκε την επαναπρόσληψη της απολυμένης, αλλά σκλήρυνε τη στάση της, υποβάλλοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, με ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσει τόσο την ίδια όσο και όσους βρίσκονται στο πλευρό της.


Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μοναδικό και δεν αποτελεί μια παραφωνία του συστήματος. Πρόσφατη είναι η απόλυση και η υποβολή μηνύσεων κατά εργαζόμενης εγκύου και αλληλέγγυων συναδέλφων της από την εταιρεία «VresNET». Περιστατικά όπως αυτά τείνουν να γίνουν καθημερινότητα και αποτελούν ζωντανή απόδειξη για τη φύση του σάπιου αυτού εκμεταλλευτικού συστήματος, που θεωρεί του εργαζόμενους αναλώσιμους. Ένα σύστημα που σκληραίνει την επίθεσή του όσο δεν βρίσκει αντίσταση και θωρακίζεται πολιτικά και θεσμικά. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η γνωστή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δέχεται την απόλυση εγκύων στα πλαίσια των ομαδικών απολύσεων. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η ψήφιση νόμων από την κυβέρνηση, που σηματοδοτούν την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Κομμάτια όλα της ίδιας επίθεσης, που εξαπολύει το κεφάλαιο απέναντι στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σύστημα αυτό είναι γεμάτο «Φούρνους του Παππού» και όσο οι εργαζόμενοι δεν οργανώνονται και δεν αντιστέκονται στους χώρους δουλειάς, θα εντείνεται όλο και περισσότερο η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Μόνος φραγμός η συλλογική και οργανωμένη πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

Η Ταξική Πορεία εκφράζει τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα της απολυμένης εγκύου, κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την τρομοκρατία. Οι προκλήσεις της εργοδοσίας δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες! Ο αγώνας της Κατερίνας να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18/09, ημέρα εκδίκασης της μήνυσης, στις 09:00, έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου (Παρασκευοπούλου 16, Περιστέρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: