Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννενα: Aνακοίνωση της Ταξικής Πορείας για τις "Λευκές Νύχτες"

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Σάββατο 29 Οκτώβρη προτείνουν διάφοροι επιχειρηματίες των Ιωαννίνων υποστηριζόμενοι απ το δήμο να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά μέχρι αργά τη νύχτα. Λευκή Νύχτα τη λένε. «Ευρωπαϊκή επιτυχία που έρχεται και στα Γιάννενα». Δεν είναι πολιτική κίνηση υποστηρίζουν. Για να «τονωθεί η κίνηση στην αγορά και να προβληθεί η πόλη».Αλήθεια αυτά τα μαγαζιά μόνα τους θα δουλέψουν μέχρι αργά τη νύχτα; Ή μήπως θα μοιράσουν τα κέρδη τους στους εμποροϋπαλλήλους που είναι ήδη απλήρωτοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Αυτή η κίνηση είναι ενταγμένη στην επίθεση της εργοδοσίας και του κεφαλαίου στους εργαζόμενους, που θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε απλά εργαλεία, για την αύξηση των κερδών τους. Είναι η ίδια κατεύθυνση που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν και τις Κυριακές. Είναι η κατεύθυνση των ΔΝΤ και της ΕΕ που υπηρετήσαν πιστά η προηγούμενες κυβερνήσεις και τώρα υπηρετεί και η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Αυτή είναι λοιπόν η Ευρωπαϊκή «επιτυχία»! Τα ελαστικά ωράρια, παρέα με την ανεργία και την απλήρωτη εργασία. Η κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο εργασιακός μεσαίωνας. Οι Λευκές Νύχτες είναι άλλη μια επίθεση στα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. 

Το δρόμο της ταξικής ενότητας και της μαζικής αντίστασης. Μόνο αυτός μπορεί να ανακόψει τον εργασιακό μεσαίωνα.

Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις!

Να κάνουμε τα πρώτα βήματα αντίστασης σπάζοντας την ηττοπάθεια.

Να φτιάξουμε σε κάθε χώρο δουλειάς εστίες αντίστασης μέσα απ’ τη δική μας συνεννόηση. Εργαζόμενος με εργαζόμενο! Να βάλουμε βάσεις για ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης – διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική που θέλει να μας εξαθλιώσει.

ΚΑΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: