Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Συνεχίζουν τον αγώνα οι καθαρίστριες στην ΟΣΥ! - Εκδήλωση-συζήτηση, Σάββατο 14 Μάη, 12:00, "εκτός των τειχών"

Με επιτυχία ολοκληρώνεται η νέα 48ωρη απεργία των καθαριστριών των λεωφορείων της ΟΣΥ, με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων καθαριστριών από διάφορα αμαξοστάσια. Η σκληρή στάση που κρατάει μέχρι στιγμής ο εργολάβος, που αρνείται να πληρώσει τα χρωστούμενα και συνεχίζει τις απειλές, οδήγησε τις καθαρίστριες σε άμεση συνέχιση με νέα πενθήμερη απεργία μέχρι και το τέλος της βδομάδας. Παράλληλα, την Τετάρτη 11 Μάη στις 12:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ (Παρνασσού 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης).

Η Ταξική Πορεία βρέθηκε στο πλευρό των καθαριστριών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα αμαξοστάσια, στηρίζοντας έναν εργατικό αγώνα που έχει πολλαπλή σημασία. Στην ίδια κατεύθυνση, διοργανώνει:

Εκδήλωση-συζήτηση στήριξης του αγώνα των καθαριστριών
το Σάββατο 14 Μάη στις 12:00
στο βιβλιοπωλείο-καφέ «εκτός των τειχών»
(Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια)Στις συγκεντρώσεις μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΣΥ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Συνεχίζουν τον αγώνα τους για αξιοπρεπείς όρους δουλειάς οι καθαρίστριες και οι καθαριστές των λεωφορείων της ΟΣΥ με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 9/5 και Τρίτη 10/5. Έναν αγώνα κόντρα στο μεσαιωνικό καθεστώς που έχει επιβάλει ο εργολάβος με τη συνεχιζόμενη ανοχή της διοίκησης της ΟΣΥ, που αναδεικνύει τη μαύρη εργασιακή πραγματικότητα συνολικά στον κλάδο της καθαριότητας: μισθοί πείνας -κι αυτοί με συστηματική καθυστέρηση, δώρα, επιδόματα και προσαυξήσεις που δεν πληρώνονται ποτέ, εξαντλητικοί ρυθμοί, εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.

Οι εργολαβίες στην καθαριότητα εξακολουθούν να είναι ο κανόνας σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ακριβώς γιατί αποτελούν πολύτιμο εργαλείο της εργοδοσίας. Ένα εργαλείο που οδηγεί στην εξοντωτική εκμετάλλευση αυτών που κάνουν τη δουλειά, από τον ιδρώτα των οποίων κερδίζουν τόσο ο εργολάβος όσο και ο πραγματικός εργοδότης. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως δούρειος ίππος για το χτύπημα των συλλογικών κατακτήσεων και των υπόλοιπων εργαζόμενων στο χώρο.

Ο αγώνας των καθαριστριών στην ΟΣΥ απέδειξε στην πράξη τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν αποφασίσουν να αντισταθούν, να οργανωθούν και ενωμένοι να υπερασπιστούν τα κοινά τους συμφέροντα. Άνοιξε πριν μερικούς μήνες με την πολυήμερη κινητοποίηση των καθα-ριστριών στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, αναγκάζοντας τον εργολάβο να καταβάλει μέρος των χρωστούμενων και να δεσμευτεί να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση. Αγκάλιασε και τα υπόλοιπα αμαξοστάσια, σπάζοντας το φόβο και με εμπιστοσύνη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα.

Στη νέα φάση, οι καθαρίστριες πρέπει να βρουν ξανά στο πλευρό τους την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζόμενων στο χώρο, στον κλάδο και συνολικά. Γιατί ο αγώνας τους αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη, που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον εργασιακό μεσαίωνα. Γιατί απέναντί τους βρίσκεται και ο εργολάβος, που διατηρεί την ίδια στάση, και η διοίκηση της ΟΣΥ, και η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή της πολιτική.

Στην κατεύθυνση της στήριξης και της συζήτησης των σημαντικών συμπερασμάτων που έχει ήδη παράξει αυτός ο αγώνας και πρέπει να αξιοποιηθούν, η Ταξική Πορεία διοργανώνει:

Εκδήλωση-συζήτηση στήριξης του αγώνα των καθαριστριών
το Σάββατο 14 Μάη στις 12:00
στο βιβλιοπωλείο-καφέ «εκτός των τειχών» (Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια)

- Άμεση καταβολή όλων των χρωστούμενων!
- Έγκαιρη πληρωμή των μισθών, δώρων, επιδομάτων κτλ. στο σύνολό τους!
- Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία!
- Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: