Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΣΜΤ: Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για τις απολύσεις στην Green Properties

 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 11 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗΝ GREEN PROPERTIES

Σε 11  εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων μηχανικών προχώρησε η GREEN PROPERTIES μετά από την διεκδίκηση των βασικών δικαιωμάτων τους. Οι εργαζόμενοι συλλογικά αποφάσισαν να θέσουν τα ζητήματα αυξήσεων των μισθών με βάση την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κατάργηση των μηνιαίων ατομικών συμβάσεων με δελτία παροχής υπηρεσιών, έγκαιρη πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, τήρηση των αδειών και του ωραρίου με ανθρώπινες συνθήκες διαλείμματος και υγιεινής ενάντια στην εντατικοποίηση. Να θυμίσουμε ότι στην συγκεκριμένη εταιρεία πριν ένα χρόνο είχε γίνει απόλυση μετά από συμμετοχή μέλους του ΣΜΤ στην 24ωρη Γενική Απεργία. Η εργοδοσία της GREEN PROPERTIES έχει δείξει με τον πιο παραδειγματικό τρόπο για το κεφάλαιο σε ποιες συνθήκες θέλει  τους εργαζόμενούς της και πώς τους αντιμετωπίζουν.

Οι κινήσεις της εταιρίας είναι σε πλήρη συμφωνία με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις υπέρ του κεφαλαίου. Ελαστικές σχέσεις για να είναι οι εργαζόμενοι αναλώσιμοι και αν δεν τους ‘’βολέψει’’… η απόλυση έρχεται χωρίς κανένα κόστος αφού με το μπλοκάκι δε καταβάλλεται αποζημίωση στους εργαζομένους, υπερεντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας και ξεχείλωμα των ωραρίων για τα περισσότερα κέρδη τους, ατομικές συμβάσεις για να αντιμετωπίζεται ο κάθε εργαζόμενος ξεκομμένος από τους συναδέλφους του. Όταν δεν φτάνουν όλα αυτά οι καθυστερήσεις στις πληρωμές διευκολύνουν τους εργαζομένους να καταλάβουν τα χαρακτηριστικά των εργασιακών σχέσεων που προωθούνται και ταυτόχρονα πώς ο μισθός τους ως το βασικότερο κομμάτι του εργασιακού κόστους είναι ένας παράγοντας που το κεφάλαιο θέλει να άμεσα να  ελαχιστοποιήσει.

Οι εργαζόμενοι συνολικά είναι αντιμέτωποι με της παραπάνω εργασιακή πραγματικότητα και η ανατροπή της δεν είναι εύκολη υπόθεση και το γνωρίζουν. Αποτελεί όμως μονόδρομο η αντίσταση των εργαζομένων. Αναγκαίο στοιχείο της απάντησης τους η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Μόνο έτσι μπορούν να δουν την καλυτέρευση των όρων εργασίας. Και μόνο έτσι θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι να βάλουν φρένο σε αυτήν την βαρβαρότητα και στην επιθετικότητα της εργοδοσίας. Οι απολύσεις από την GREEN PROPERTIES είναι η απάντηση της εργοδοσίας που φανερώνει ότι είναι αποφασισμένη για μάχη με τους εργαζομένους.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα στη GREEN PROPERTIES. Κάθε νίκη σε ένα επιχειρησιακό αγώνα είναι νίκη για όλους μας. Όλοι οι εργαζόμενοι να ενταχθούν δυναμικά στα σωματεία τους. Να αναπτυχθούν εστίες αντίστασης σε κάθε εργασιακό χώρο.

·         ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη GREEN PROPERTIES

·         ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

·         ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

·         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

01-02-23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου