Το κύριο επιχείρημα του Α. Γεωργιάδη για το οποίο πανηγύριζε περίπου ένα χρόνο πριν, όταν είχαμε 100 νεκρούς τη μέρα, είναι ότι έχουμε λιγότερους νεκρούς από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και πολλές ακόμα πλούσιες χώρες, χάρη στη σωστή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση. Το γεγονός βέβαια ότι με γρήγορα και σταθερά βήματα πλησιάζαμε και ξεπερνούσαμε μία-μία αυτές τις χώρες, ή έκανε ότι δεν το βλέπει ο λαλίστατος υπουργός ή έριχνε και πάλι όλη την ευθύνη σε μας. Όποιος ανεμβολίαστος πέθαινε έφταιγε ο ίδιος αφού δεν εμβολιάστηκε, ενώ για τους εμβολιασμένους νεκρούς καθοριστική ήταν η κατάσταση της υγείας τους (πολλά υποκείμενα νοσήματα, καθυστέρησαν να πάνε στο νοσοκομείο, δεν συμβουλεύτηκαν καλούς γιατρούς κοκ.).
Καμία ευθύνη στην κυβερνητική πολιτική δε βρίσκουν οι καλεσμένοι των καναλιών. Κανείς από αυτούς δεν κατάλαβε ότι καιρό τώρα σταμάτησε η ιχνηλάτηση, οπότε αν κανείς δεν ενημερώσει μόνος του όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του, αυτοί θα έχουν άγνοια. Κανείς δεν κατάλαβε πως δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη για να απευθυνθεί ο μολυσμένος άνθρωπος ούτως ώστε να αποφύγει να γίνει άρρωστος που θα χρειαστεί νοσηλεία. Κανείς επίσης δεν αντιλήφθηκε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που είχαν τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα οφθαλμίατροι ή γυναικολόγοι να κουράρουν τους ασθενείς αυτούς, οπότε πολλοί απ' όσους θα μπορούσαν να γίνουν καλά, να διασωληνώνονται και να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Φυσικά κανείς από αυτούς δεν ασχολήθηκε με τη διαφορά που υπάρχει σε ένα απλό κρεβάτι εντατικής (σαν εξοπλισμό) και την παρουσία ή όχι εξειδικευμένου, έμπειρου και επαρκούς προσωπικού που να το στελεχώνει. Η μελέτη Τσόδρα-Λύτρα που ασχολήθηκε με το γεγονός, δεν ξέρανε οι αρμόδιοι σε ποιο συρτάρι ή καλάθι βρίσκεται.
Μα... η πρόληψη μας λένε (δηλαδή το εμβόλιο) είναι η καλύτερη θεραπεία.
Πρώτον πρόληψη δεν είναι μόνο το εμβόλιο. Πρόληψη είναι η αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ που μετά και την αύξηση της τιμής της βενζίνης η κατάσταση είναι ίδια με την εποχή πριν την πανδημία, η αποφυγή συνωστισμού στις σχολικές τάξεις που τα 25 παιδιά γίνανε 28, η αποφυγή του συνωστισμού στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων που εκτός από τους καθιστούς παρακολουθούν και πολλοί όρθιοι και πολλά πολλά άλλα.
Αλλά και για το εμβόλιο, ενώ η επιτροπή του εμβολιασμού μας ενημερώνει ότι πάμε καλά (είμαστε πάνω από το μ.ο. της Ε.Ε.) η άλλη επιτροπή των (ει)δικών αναφέρει ότι οι νεκροί οφείλονται στη μικρή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ή στο γεγονός ότι το εμβόλιο κάθε τρεις και λίγο χάνει την ικανότητά του να μας καλύπτει οπότε χρειαζόμαστε συνεχώς νέες δόσεις. Πάντως αδιαμφισβήτητο είναι ότι τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο είχαμε περισσότερους νεκρούς ακόμα και από πριν βγουν τα εμβόλια. Οπότε η λογική "θέλω να αντιμετωπίσω μια πανδημία παίρνοντας ένα από τα δέκα μέτρα που χρειάζονται" και λογική δεν είναι και την πανδημία δε θέλει να αντιμετωπίσει.
Και μια και με τον πόλεμο έχει αναδειχτεί η υποκρισία μερικών, οι άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία το μήνα Μάρτη ήταν 1120, οι δικοί μας μόνο από τον κωρονοιό 1650.
Μην τους αφήσουμε να υποτιμούν τη ζωή και τη νοημοσύνη μας. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να παλέψουμε.
Ο πόλεμος θα κάνει την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη.
Όλοι στην απεργία και τις διαδηλώσεις την Τετάρτη 6 Απρίλη!
Α.Λ.-νοσηλεύτρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου