Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Κι άλλες 34 απολύσεις στην Καβάλα Όιλ! Νίκη στο δίκαιο αγώνα των εργατών!

Η Ταξική Πορεία καταγγέλει τις 34 επιπλέον απολύσεις εργαζομένων στην Καβάλα Όιλ, στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία της Energean. Οι απολύσεις αυτές προστίθενται στις άλλες δύο που έγιναν το φθινόπωρο, αλλά και στις υπόλοιπες 24 που έγιναν στις αρχές Γενάρη. Στις 24 απολύσεις μάλιστα περιλαμβάνονταν σύσσωμο το 7μελές ΔΣ του σωματείου. Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία της Energean συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τον ταξικό πόλεμο που έχει κηρύξει απέναντι στους εργαζόμενους. Στόχος της να σπάσει τον αγώνα τους, ο οποίος όμως συνεχίζεται αποφασιστικά μέσα από την καθολική συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας, αλλά και τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από το σωματείο.

Η Energean, η οποία διαχειρίζεται τις θαλάσσιες και χερσαίες εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας, έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες το σχέδιο «αναδιάρθρωσης» της εταιρίας. Μέσα από αυτό θέλει να κατοχυρώσει εργασιακές σχέσεις γαλέρας, ενώ παράλληλα θέλει να ξεμπερδεύει με το σωματείο και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή που απολύει δεκάδες εργαζόμενους, ανακοινώνει νέες υποτίθεται προσλήψεις, προφανώς με τις νέες εργασιακές σχέσεις που θέλει να επιβάλλει. Η Energean αρνείται επίσης να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση, ασκώντας έτσι επιπλέον πίεση. Προσβάλλει δικαστικά την επίσχεση εργασίας, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει χρόνο απέναντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως δεν υποχωρούν. Τέλος, η αστική δικαιοσύνη συνεχίζει την προανακριτική διαδικασία κατόπιν των μηνύσεων που έχει υποβάλλει η εργοδοσία, θέλοντας να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να υποταχτούν και να επιστρέψουν στο κάτεργο που τους ετοιμάζει.

               Οι αυθαιρεσίες από πλευράς εργοδοσίας, ιδιαίτερα στις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και οι περικοπές σε μισθό και επιδόματα, η εντατικοποίηση της εργασίας και γενικότερα η καταπάτηση κάθε δικαιώματος στην εργασία πλέον έχουν μονιμοποιηθεί. Ως προς την κατεύθυνση αυτή καταλυτικό ρόλο έχει παίξει ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, όπως και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ και οι όροι σκλαβιάς έρχονται να εφαρμοστούν για κάθε εργαζόμενο. Τα δικαιώματα του λαού στην εργασία γίνονται θυσία στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, το οποίο εξοπλίζεται κατάλληλα, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και βάζοντας χέρι στα σωματεία τους. Η επίθεση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και το μέλλον γίνεται ακόμα πιο δυσοίωνο!

               Παρά την τρομοκρατία και την επίθεση της εργοδοσίας ο αγώνας των εργατών στην Καβάλα Όιλ συνεχίζεται! Η Energean -με τη βοήθεια της κυβέρνησης- θέλει να τον καταστείλει με τα ΜΑΤ και τη χρήση χημικών, με απολύσεις αλλά και αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους σαν στυγνούς εγκληματίες, φορτώνοντας τους με ανυπόστατες κατηγορίες. Οι εργάτες όμως ενωμένοι συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, έχοντας στο πλευρό εργαζόμενους και συλλογικούς φορείς από όλη την περιοχή. Δεν φοβούνται και δεν επαναπαύονται από τις προκλήσεις και την τρομοκρατία που θέλει να τους επιβάλει η Energean. Η ανάγκη για κοινό αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο και την εργοδοσία είναι μεγάλη. Η επίθεση θα συνεχιστεί και η απάντηση θα πρέπει να είναι μαζική, αποφασιστική και ανυποχώρητη!

Αλληλεγγύη στους εργάτες στην Καβάλα Όιλ – Νίκη στο δίκαιο αγώνα τους!

·        Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις εργατών!

·        Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους!

·        Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη!

 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου